Omelettwrap
Ingredienser
6
ägg
Salt, peppar
2 msk
vatten
Ärtröra
100 g
ärter, djupfrysta
100 g
kokta kikärter
1
vitlöksklyfta
½
citron, saften
30 g
creme fraiche
Salt, peppar
Räk- och fiskröra
1 litet
rivet äpple
200 g
lax, stekt, kokt eller varmrökt
100 g
räkor
½ dl
majonnäs
½ dl
creme fraiche
1
lime, saften
½ tsk
pepparrotspasta
½ dl
finklippt dill
Sallatsblad, gurka
Så gör du
- Kläck äggen i en bunke och vispa ihop till en omelettsmet.
- Värm omelettpannan och stek 3–4 omeletter i lite smör. Stek gärna på båda sidorna. Låt svalna mellan smörpapper.
- Gör under tiden fyllningarna.
- Ärtröran gör du enklast med stavmixer. Sätt alla ingredienser i ett litermått eller motsvarande och kör med stavmixer till slät konsistens.
- Fisk- och räkröran: Laxen kan gärna vara rester från gårdagens middag. Låt de skalade räkorna tina. Finfördela och bena laxen med en gaffel. Blanda samman alla ingredienser. Smaka av.
- Bred ut ärtröran på de avsvalnade omeletterna. Placera därefter ut sallatsbladen och fisk- och räkröran. Vik ihop och paketera in i smörpapper.