Operakällarens strömming
Ingredienser
1 kg
strömming
2
äggulor
2 dl
vispgrädde
1 ½ dl
rågmjöl
1 msk
salt
Smör
Så gör du
- Rensa strömmingen, ta bort ryggbenet, skölj och låt den rinna av.
- Vispa samman äggulorna och grädden.
- Låt strömmingen dra i äggblandningen ungefär en timme.
- Ta upp strömmingen och vänd den i saltat rågmjöl.
- Stek dem i brynt fett så de blir bruna och knapriga på båda sidor.
- Garnera med persilja. Servera med dillpotatis eller potatismos.
![Operakällarens strömming](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/senapsstromming.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/senapsstromming.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/senapsstromming.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/senapsstromming.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/senapsstromming.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/senapsstromming.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/senapsstromming.jpg 1152w)