Örtvåffla med fårost & tomatsallad
Ingredienser
Våfflor
4
äggulor
3 dl
lättmjölk
2 ½ dl
speltsikt
100 g
smält smör
1
gul lök, finhackad och smörstekt
1 knippe
finhackad persilja
1 knippe
finhackad gräslök
1 knippe
finhackad basilika
Salt, svartpeppar
Fyllning
200 g
fårost, exempelvis örtmarinerad fårost eller en salladost
Tomatsallad
Blandsallad
⅓
gurka, skalad och skuren i tärningar
Blandade örter
Rostad lök
Tomatsallad
300 g
olika tomater
3 msk
rybsolja
1
vitlöksklyfta
3 msk
hackad basilika
2 msk
hackad gräslök
Senapsdressing
4 msk
créme fraiche
1 msk
ljus senap
1 msk
honung
Så gör du
- Skär tomaterna i mindre bitar och blanda med olja, hackad vitlök och örter. Smaksätt med salt och svartpeppar.
- Rör ihop dressingen och blanda i hackade örter.
- Vispa äggulorna med mjölet och 1 dl av mjölken. Smält smöret. Rör ner hälften i smeten och spara resten till gräddningen av våfflorna. Häll i resten av mjölken och smaksätt med örterna och löken och smaka av med salt och peppar.
- Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
- Lägg tomatsallad, ost, salladsblad, gurka och sås över. Strö över rostad lök.