Örtvåffla med tomatsallad & ost
Ingredienser
4 portioner
Våfflor
4
ägg
3 dl
lättmjölk
2 ½ dl
speltsikt
1 dl
rybsolja
1
gul lök, finhackad och smörstekt
1 knippe
finhackad persilja
1 knippe
finhackad gräslök
1 knippe
finhackad basilika
salt
svartpeppar
Tomatsallad
200 g
salladsost eller feta
⅓
gurka, skuren i tärningar
300 g
olika tomater (körsbär, plommon, gula, röda)
3 msk
rypsolja
1
vitlöksklyfta
3 msk
hackad basilika
2 msk
hackad gräslök
Börja med tomatsalladen
- Skärtomaterna i mindre bitar ochblanda med olja, hackad vitlökoch örter. Smaksätt med salt ochsvartpeppar. Smula osten. Ställ allt åt sidan.
Gör våfflorna
- Vispa äggulorna med mjölet och 1 dl av mjölken.
- Smält smöret. Rör ner hälften av smöret i smeten och spara restentill gräddningen av våfflorna.
- Häll i resten av mjölken och smaksätt med örterna och löken. Smaka av med salt och peppar.
- Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
- Lägg tomatsalladen och den smulade osten ovanpå våfflorna.