Osso bucco
Ingredienser
2 kg
hjortlägg sågad i cirka 2 cm tjocka skivor
1 dl
vetemjöl
¼
rotselleri
1
stor morot
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
4 dl
äppelmust eller -cider
2 msk
koncentrerad viltfond
2 burkar
skållade tomater
1 msk
tomatpuré
2 tsk
salt
1 dl
granskott (frysta)
Svartpeppar
- Putsa köttet.
- Ansa rotselleri och morot, skär i tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs selleri, morot och lök på svag värme i en stor gryta i 10 minuter.
- Vänd köttet i mjölet.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet så det får fin färg.
- Lägg köttet i grytan tillsammans med rotfrukterna. Häll på äppelmust eller -cider, fond, tomater, tomatpuré, salt, granskott och svartpeppar.
- Ställ in grytan i ugnen och låt den stå fem timmar. Kontrollera mörheten.