Österbottnisk rieska
Ingredienser
Cirka 8 bröd
6 dl
potatismos
1 tsk
salt
1 dl
fettfri mjölk
4 ½ dl
kornmjöl
Så gör du
- Ställ ugnen på 250 grader. Gör potatismos och blanda ihop det med salt, fettfri mjölk och kornmjöl i en djup skål. Dela degen i 8 bitar.
- Tryck ut varje degbit på ett mjölat bord så att degen blir cirka 2 cm tjock. Tryck hål i varje rieska med en gaffel och lägg dem på en ugnsplåt beklädd med bakplåtspapper.
- Grädda i 6 minuter. Servera varma med eller utan pålägg.
![Österbottnisk rieska](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/rieska.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/rieska.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/rieska.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/rieska.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/rieska.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/rieska.jpg 1152w)