Ostkaka i burk
Ingredienser
4 portioner
200 g
naturell färskost
2 dl
grekisk yoghurt
1 msk
vaniljsocker
1–2 msk
socker
Havresmulor
2,5 dl
glutenfria havreflingor
1 dl
havremjöl
1,5 tsk
malen kardemumma
1 msk
socker
100 g
smör
Ugnsrostade plommon
300 g
plommon
2 msk
smör
3 msk
honung
Så gör du
- Vispa naturell färskost med vaniljsocker och socker med en elvisp. Lägg till den grekiska yoghurten och vispa. Ställ ostmassan i kylskåpet under tiden du gör havresmulorna.
- Blanda havreflingor, havremjöl, kardemumma och socker i en skål. Nyp samman de torra ingredienserna med smöret. Bred ut smulorna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 180 grader, cirka 15 minuter. Låt svalna.
- Kärna ur plommonen och lägg dem i en ugnsform. Klicka över smör och ringla honung ovanpå. Baka i ugnen på 225 grader i 15 minuter. Låt svalna.
- Ta fram glasburkar och strö havresmulor på botten av burkarna. Skeda på med ostkakan och toppa med ugnsrostade plommon.