Ostsufflé
Ingredienser
5 portioner
30 g
smör
2–3 msk
mjöl
3 dl
mjölk
4
ägg
En nypa
svartpeppar
160 g
riven stark ost (emmentaler eller Västerbotten)
Så gör du
- Börja med att smöra en 2 liters suffléform.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och rör om till en tjock massa.
- Tillsätt mjölken lite i taget under ständig omrörning. Låt koka i några minuter.
- Knäck äggen och skilj gulan från vitan. Ta kastrullen från värmen och rör ner en äggula i taget.
- Tillsätt den rivna osten och rör om till en slät stuvning. Smaksätt med svartpeppar.
- Vispa vitorna till hårt skum och blanda till slut ner dem försiktigt i ostsufflésmeten.
- Grädda i 150 graders ugnsvärme i cirka 1 timme. Servera genast med en fräsch sallad.