Palsternacksmuffins
Ingredienser
12 muffins
50 g
smör
100 g
kvark
1 dl
råsocker eller finsocker
2
ägg
1 ½ dl
finriven palsternacka
1 ½ dl
grahams- eller speltmjöl (glutenfritt havremjöl)
½ dl
potatismjöl
2 tsk
bakpulver
1 tsk
vaniljsocker
2 tsk
finriven ingefära
Glasyr
1 dl
florsocker
2 msk
kvark
1 tsk
finriven ingefära + kanderad ingefära
Så gör du
- Vispa det rumsvarma fettet och sockret till skum.
- Tillsätt kvarken och äggen ett i taget under fortsatt vispning. Tillsätt den finrivna palsternackan.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och ingefäran. Blanda ihop allt till en jämn smet.
- Fördela smeten jämnt i små muffinsformar och grädda i 200 graders ugnsvärme i cirka 15 minuter.
- Låt muffinsen svalna och gör under tiden glasyren. Blanda kvarken med florsockret och den finrivna ingefäran. Ringla glasyren över muffinsen och dekorera med kanderad ingefära.