Panerad benfri braxenrygg
Ingredienser
2–4
ryggfiléer av braxen (beroende på fiskens storlek)
bovetemjöl till panering
Gör så här:
- Koka upp saltat vatten i en stor kastrull.
- Lägg ryggfiléerna i vattnet och låt sjuda 2 minuter.
- Sila av vattnet och låt filén svalna något innan den försiktigt dras isär, i längdens riktning. Då syns benen och kan lätt dras loss från fiskköttet.
- Vänd de benfria ryggfilébitarna i bovetemjöl och stek i matolja, på hög värme, tills båda sidorna fått ordentligt med färg. Det ska vara krispigt!
- Salta och servera omgående, gärna med friterad potatis, citronklyfta och en örtig aioli till, se recept på nästa sida.
![Panerad benfri braxenrygg](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/HS_panerad-braxenrygg-webb.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/HS_panerad-braxenrygg-webb.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/HS_panerad-braxenrygg-webb.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/HS_panerad-braxenrygg-webb.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/HS_panerad-braxenrygg-webb.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/HS_panerad-braxenrygg-webb.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/HS_panerad-braxenrygg-webb.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/HS_panerad-braxenrygg-webb.jpg 1152w)