Panerade rödbetsbiffar med myntayoghurt
Max 60 min
Ingredienser
4 portioner
4–6
rödbetor
2 dl
vetemjöl
2 st
ägg
4 dl
ströbröd
Olja till stekning
Salt
Myntayoghurt
5 st
kvistar mynta
2 dl
grekisk yoghurt
Skalet från en halv ekologisk citron
¼ tsk
salt
Peppar
Gör så här
- Skölj rödbetorna. Koka dem hela i lättsaltat vatten (cirka 20 minuter för små rödbetor, 30 minuter för stora). De behöver inte bli helt mjuka. Häll av vattnet och spola med kallt vatten.
- Skala betorna och skär i centimetertjocka skivor.
- Lägg upp mjöl i en skål, uppvispat ägg i en annan skål och ströbröd i en tredje. Vänd rödbetsskivorna i mjölet, sedan i ägget och avsluta med ströbrödet.
- Värm upp olja i en panna och stek rödbetsbiffarna på medelhög värme tills de får en krispig och gyllenbrun yta.
- Låt rinna av på hushållspapper och salta.
- Servera med myntayoghurt och tabbouleh.
Myntayoghurt
- Plocka myntabladen från kvisten och hacka dem fint. Blanda med övriga ingredienser.
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård – mat från egen odling året om.