Pannacotta på yoghurt med jordgubbsmelba
Ingredienser
4–6 portioner
400 g
bulgarisk yoghurt
2 msk
honung eller florsocker
2 krm
vaniljpulver
2
blötlagda gelatinblad
Eventuellt citronsaft
Jordgubbsmelba
150 g
jordgubbar (3 dl)
1 msk
citronsaft
1 msk
socker
Så gör du
- Blötlägg gelatinbladen. Blanda yoghurt, honung och vanilj.
- Värm 2 msk vatten eller citronsaft och smält det blötlagda gelatinet i vätskan, låt svalna så att vätskan inte är så het.
- Rör ner gelatinet i en tunn stråle i yoghurten.
- Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylskåp i cirka 2 timmar.
- Gör under tiden jordgubbsmelban. Mixa alla ingredienser med en stavmixer. Toppa pannacottan med jordgubbsmelban.
![Pannacotta på yoghurt med jordgubbsmelba](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A1247_190412_192643.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A1247_190412_192643.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A1247_190412_192643.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A1247_190412_192643.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A1247_190412_192643.jpg 1152w)