Pannbröd
Ingredienser
12 st
½ pkt (12 g)
jäst
½ dl
flytande margarin eller matolja
5 dl
mjölk
1 tsk
salt
3 msk
honung
1 msk
brödkryddor, till exempel anis eller pomerans
1 dl
havregryn
2 dl
rågmjöl
6 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
Så gör du
- Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken och häll över jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Strö över lite mjöl och täck med duk. Låt jäsa i cirka 2 timmar.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 12 bitar och kavla ut dem till tunna, runda kakor gärna med en kruskavel.
- Grädda kakorna på båda sidorna i torr stekpanna på medelvarm platta. Lägg dem ovanpå varandra på galler och lägg duk över så att de håller sig mjuka. Ät pannbröden som nygräddade.