Pannkakspizza
Ingredienser
Smet
8 dl
mjölk
4 dl
speltmjöl
4
ägg
1 tsk
salt
1 msk
rybsolja
Fyllning
200 g
malet kött
2
morötter
1 bit
palsternacka/rotselleri
1
gul lök
½ tsk
salt
1 msk
oregano
1 krm
svartpeppar
2
tomater
6
små champinjoner eller motsvarande mängd skogssvamp
3 dl
riven ost
Så gör du
- Vispa ner mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt resterande mjölk samt vispa ner ägg, salt och olja i smeten. Låt pannkakssmeten svälla cirka 20 minuter i kylskåpet.
- Värm ugnen till 225 grader.
- Vispa upp smeten och häll den i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda pannkakan cirka 20–25 minuter tills den har stannat i mitten och fått lite färg. Ta ut pannkakan ur ugnen och höj temperaturen till 250 grader.
- Tillred fyllningen under tiden då pannkakan är i ugnen. Skala och riv rotsakerna grovt. Finhacka löken och oreganon. Skiva tomat och svamp i tunna skivor.
- Värm en stekpanna och bryn köttet tills det får färg. Hacka samtidigt sönder köttet med en träspade. Tillsätt lök, rotsaker, salt, oregano och svartpeppar när köttet är brynt. Sänk värmen och låt steka några minuter till.
- Fördela maletköttfyllningen över pannkakan och rada ut skivad tomat och champinjoner. Strö över riven ost och gratinera pannkakspizzan högre upp i ugnen i cirka 10 minuter.
- Servera gärna pannkakspizzan med spenat ovanpå eller exempelvis med en kålsallad.