Päron- & äppelchips
Ingredienser
3
päron
3
röda äpplen
Citronsaft
Så gör du
- Sätt ugnen på 50 grader, varmluftsugn.
- Hyvla päronen och äpplena tunt med mandolin/osthyvel i cirka 2 mm tunna skivor.
- Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper och pensla eventuellt med lite citronsaft för att bibehålla färgen.
- Torka i ugnen i cirka 4–6 timmar, vänd gärna på chipsen en gång i timmen tills de känns torra. Förvara i en lufttät burk.
![Päron- & äppelchips](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/012_matkulturweb_190412_191924.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/012_matkulturweb_190412_191924.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/012_matkulturweb_190412_191924.jpg 576w)