Päron- & äppelmarmelad med ingefära & lime
Ingredienser
Cirka en medelstor glasburk eller två små
300 g
tärnat päron (cirka 2 st stora päron eller 4 små)
200 g
äpplen (cirka 6 st små höstäpplen)
½
vaniljstång
200 g
syltsocker
1
lime, juice och skal
1 msk
riven färsk ingefära
1 msk
honung
Så gör du
- Skala, kärna ur och tärna päronen och äpplena smått.
- Skölj limefrukten, riv skalet i en liten skål och pressa ur juicen.
- Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna.
- Lägg päron-och äppelbitarna i en kastrull med pressad limejuice och vaniljfrön. Koka upp och låt sjuda under lock tills fruktbitarna är mjuka, cirka 8–10 minuter.
- Tillsätt limeskal, riven ingefära, syltsocker och honung. Koka upp, skumma av och sjud i ytterligare 5 minuter. Fyll upp i rengjorda steriliserade glasburkar.
![Päron- & äppelmarmelad med ingefära & lime](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/015_matkulturweb_190412_192411.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/015_matkulturweb_190412_192411.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/015_matkulturweb_190412_192411.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/015_matkulturweb_190412_192411.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/015_matkulturweb_190412_192411.jpg 1152w)