Päronremmar med hallon
Ingredienser
350 g
skalade och skivade päron (cirka 500 gram hela päron)
50 g
färska eller frysta hallon
2 tsk
riven ingefära (kan uteslutas)
Så gör du
- Sätt ugnen på 50 grader, varmluftsugn.
- Skala och skiva päronen i bitar och sjud dem med hallon (och ingefära) i cirka 10 minuter eller tills päronen blivit mjuka. Mixa med en stavmixer.
- Häll ut ett jämnt lager på en bakplåt beklädd med bakplåtspapper.
- Ställ i mitten av ugnen och låt torka 4–6 timmar och skär eller klipp i tunna remmar.
![Päronremmar med hallon](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/011_matkulturweb_190412_191909.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/011_matkulturweb_190412_191909.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/011_matkulturweb_190412_191909.jpg 576w)