Påskkaka
Ingredienser
Botten
12
digestivekex
75 g
smör eller olja
Fyllning
500 g
kvarg
2 dl
socker
2 tsk
vaniljsocker eller 1 krm vaniljpulver
3
ägg
½ dl
citronsaft
½ dl
apelsinsaft
2 tsk
rivet citronskal
2 tsk
rivet apelsinskal
100 g
kanderade fruktskal, korinter eller russin (kan uteslutas)
3 msk
majsstärkelse (maizena)
150 g
crème fraiche
Dekoration
Chokladmandlar eller påskgodis
- Mosa kexen i en matberedare. Smält matfettet och blanda med kexen. Smörj en kakform med löstagbar kant (cirka 24cm). Tryck ut kakbottnen i formen och sätt den i frysen för att stelna.
- Blanda kvarg, socker, ägg, citron- och apelsinskal, saft, majsstärkelse och crème fraiche. Vänd till sist ner de kanderade frukterna.
- Häll fyllningen i kakformen och grädda 60 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna i formen och lösgör den först när den har svalnat. Dekorera med exempelvis chokladmandlar eller annat påskgodis.