Påskrulltårta
Ingredienser
4
ägg
1 ½ dl
socker
1 dl
vetemjöl
¾ dl
potatismjöl
1 tsk
bakpulver
Fyllning
1 ½ dl
kvarg
100 g
osmaksatt färskost
1 dl
vispgrädde vispad till skum
425 g
konserverad frukt, mango eller aprikos
Rulltårta
- Sätt ugnen på 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en skild skål. Tillsätt mjölblandningen genom en sil i äggsmeten och rör försiktigt med en trägaffel.
- Bred ut smeten på plåten och grädda 6–8 minuter. Strö under tiden ett tunt lager strösocker på ett nytt bakplåtspapper. Stjälp genast upp tårtan på pappret. Dra av bakplåtspappret. Pensla med kallt vatten på pappret om det sitter fast. Bred på fyllningen då tårtan svalnat.
Fyllning
- Vispa grädden och blanda i färskosten och kvargen.
- Hacka/skär frukten i små bitar och blanda den med ostmassan.
- Bred fyllningen över den gräddade rulltårtbottnen och rulla ihop tårtan.
- Skär tårtan i skivor och dekorera dem med inlagda frukter i skivor och vispad grädde.