Pasta med ärter
Ingredienser
2 portioner
150 g
fullkornsspaghetti
1 tsk
salt
1 dl
ärter
1
vitlöksklyfta
2 msk
rybsolja
2
ägg
1 dl
grädde
40 g
smaklig ost
1 dl
finklippta örter
Svartpeppar från kvarnen
Så gör du
- Koka upp pastan enligt föreskrifter på förpackningen. Tillsätt de frusna gröna ärterna i kokvattnet då pastan är klar. Slå av kokvattnet, skölj med vatten.
- Skala vitlöken och hacka upp den. Kläck äggen och separera vitan från gulan (ta till vara vitan för kommande marängbak). Sätt tillbaka spaghettin i kastrullen. Skvätta oljan i den varma kastrullen, tillsätt övriga ingredienser, och blanda samman allting.
- Servera pastan ur djup tallrik tillsammans med äggula.
Prisuträkning: 1,95 euro per portion (mars 2013)