Pasta med champinjon- & bönröra
Ingredienser
4 portioner
1
gul lök
1–2
vitlöksklyftor
150 g
champinjoner
1 msk
olja
1 förpackning (400–500 g)
krossade tomater
1 tsk
salt
1 tsk
rårörsocker
1 krm
svartpeppar
2 dl
kidneybönor, kokta (cirka 1 dl okokta)
2 dl
små vita bönor, kokta (cirka 1 dl okokta)
2 msk
hackad färsk basilika eller 2 tsk torkad
4 portioner
pasta, till exempel grön tagliatelle
Så gör du
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Skölj och skiva champinjonerna.
- Fräs lök, vitlök och svamp i oljan i en traktörpanna. Tillsätt tomater, salt, socker och peppar. Låt puttra cirka 10 minuter.
- Rör i de röda och vita bönorna och basilikan.
- Servera bönröran med nykokt pasta. Riven ost, gärna parmesan, är gott till.