Pasta med grön sås
Ingredienser
350 g
broccoli
1
gul lök
2 ½ dl
vatten
1
buljongtärning
1 ½ dl
créme fraiche
Cirka 300 g
pasta, exempelvis snäckor eller skruvar
Nymald svartpeppar
Förslag på tillbehör
Räkor/stekt fisk/rökt skinka
Riven lagrad ost/grynost
Körsbärstomat/grovriven morot
Så gör du
- Skölj och skär broccoli i jämstora bitar (använd också stammen). Hacka en gul lök.
- Koka broccoli med lök, vatten och buljongtärning tills den känns mjuk. Mixa till en slät sås och blanda ner créme fraiche och svartpeppar.
- Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Blanda med den gröna såsen och servera med valfria tillbehör.
![Pasta med grön sås](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/soppa.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/soppa.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/soppa.jpg 1152w)