Pasta med morotssås och cashewnötter
Ingredienser
3
morötter
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 burk
krossade tomater
1
chilifrukt (kan uteslutas)
½–1
grönsaksbuljongtärning eller ½–1 msk grönsaksbuljongpulver
1 dl
matlagningsgrädde
1 tsk
paprikakrydda
Salt, peppar
Smör
300 g
spaghetti
1 påse
cashewnötter
Så gör du
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Rosta nötterna i en torr stekpanna och lägg åt sidan.
- Finhacka löken och krossa vitlöken. Skala och riv morötterna och skiva chilin.
- Stek löken och vitlöken i stekpanna eller traktörpanna tills de är mjuka, tillsätt den rivna moroten. Fräs en stund och blanda i chilin.
- Häll över en burk tomatkross. Krydda med paprikapulver enligt egen smak.
- Smula över en tärning grönsaksbuljong och låt puttra i 15–20 minuter.
- Blanda i matlagningsgrädden och rör om en stund. Strö på cashewnötter. Servera med pastan.