Pasta med pumpasås & fetaost
Ingredienser
Pasta av valfri sort
200 g
fetaost/salladsost
Pumpasås
500 g
pumpa
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
vetemjöl
5 dl
vatten
½
buljongtärning, grönsaks- eller kycklingbuljong
¾ tsk
rökt paprikapulver
¼ tsk
chilipulver
Cirka ½ dl
grädde
Så gör du
- Gröp ur kärnorna ur pumpan och skär av skalet. Skär pumpaköttet i små strimlor eller riv grovt med maskin.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs lök och pumpakött i olja tills pumpaköttet blivit mjukt. Tillsätt kryddor och vetemjölet. Rör om och rör ner vatten lite i taget. Tillsätt buljong och grädde, låt såsen koka cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera pumpasåsen till kokt pasta och tärnad/smulad fetaost.