Pasta salmone
Ingredienser
200 g
kallrökt lax
1 dl
finstrimlad purjolök
4
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
1 dl
fiskbuljong eller 1 dl torrt vitt vin
2 msk
tomatpuré
1 dl
matlagnings- eller 1 dl vispgrädde
1 tsk
torkad basilika eller 1 ½ msk färsk basilika
2 tsk
rosépeppar
Salt
16 st
djupfrysta tinade räkor
Färsk basilika
Kokt pasta
Så gör du
- Skär laxen i strimlor och fräs snabbt i lite olivolja. Ta upp strimlorna och håll dem varma.
- Fräs den strimlade purjolöken i olja utan att de tar färg. Pressa i vitlök och slå på vinet. Låt det koka ihop. Tillsätt tomatpuré, vispgrädde, basilika, stött rosépeppar och salt. Ge det ett uppkok.
- Vänd ner räkorna och blanda sedan såsen med den kokta pastan.
- Lägg försiktigt i den frästa laxen. Garnera med färsk basilika och servera.