Pastagratäng med kallrökt lax
Ingredienser
4 portioner
250 g
kallrökt lax
250 g
tagliatelle
1
purjolök
½ l
ostsås
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
½
citron, rivet skal och salt
Dekoration: Laxrosor och citronmeliss
Tillbehör: Citronklyftor, färsk bröd
Så gör du
- Sätt på ugnen på 250 grader. Koka tagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skölj och skär purjolöken i långa strimlor. Lägg ner strimlorna i pastavattnet när några minuter återstår av koktiden.
- Skär laxen i små bitar.
- Låt pastan och purjolöken rinna av och häll tillbaka dem i kastrullen. Rör ner laxen och det mesta av ostsåsen. Krydda med salt, peppar, citronskal och citronsaft.
- Häll laxpastan i en smord ugnssäker form och häll över såsen som är kvar.
- Gratinera i övre delen av ugnen i 12–15 minuter.