Pastasallad med bönor
Ingredienser
4 portioner
1
rödlök
1–2
vitlöksklyftor
1–2
stjälkselleri
1
morot
Olivolja
1 burk
bönor i tomatsås
Salvia
Sallad
Pasta
Riven parmesanost
Så gör du
- Koka upp en stor kastrull med pastavatten, koka pastan, läs förpackningens anvisning.
- Skala och hacka rödlöken och vitlöken.
- Skölj stjälksellerin och skär den i små bitar.
- Skala och tvätta moroten, skär också den i små bitar.
- Värm olivolja i en stekpanna, fräs alla grönsaker tills de blir halvmjuka.
- Tillsätt bönorna och tomatsåsen, låt det få ett uppkok.
- Häll av pastan, lägg på serveringsfat eller tallrikar, klipp eller riv över sallad och häll över den varma salladen. Servera genast med riven parmesanost.