Pepparkakskladdkaka
Ingredienser
150 g
smör
3
ägg
3 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
5 msk
kakao
2 dl
glutenfritt ljust mjöl eller vetemjöl
2 tsk
kanel
½ tsk
pomeransskal
½ tsk
ingefära
½ tsk
kardemumma
½ tsk
nejlika
Så gör du
- Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna.
- Rör ihop ägg och socker i en skål men vispa inte.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör ner smöret till sist.
- Smörja och bröa en rund form med löstagbar kant.
- Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna och ställ en stund i kylskåp före servering.
- Servera med en klick vispad grädde eller vaniljglass och bär, exempelvis lingon, ur frysen.