Pepparkaksmaränger
Ingredienser
20 st
3
äggvitor (100 g)
2 dl
socker
2 tsk
kanel
½ tsk
ingefära
½ tsk
nejlika
2 krm
kardemumma
Så gör du
- Vispa äggvitor till ett fast skum i en torr och ren skål. Tillsätt socker lite i taget och vispa till en fast och blank marängsmet.
- Ta ut 2 dl av smeten och blanda ner kryddorna. Vänd sedan snabbt ner smeten med kryddor i den övriga marängen. Blanda inte för mycket utan låt smeten bli marmorerad.
- Klicka ut marängerna med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna cirka 1–1 ½ timme i 125 grader.
![Pepparkaksmaränger](/uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/1D2A9717_190412_192450.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/1D2A9717_190412_192450.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/1D2A9717_190412_192450.jpg 576w)