Pepparkaksnötter
Ingredienser
2 ½ dl
mandlar
2 ½ dl
hasselnötter
1 ½ tsk
kanel
½ tsk
ingefära
½ tsk
nejlika
1 tsk
kardemumma
½ dl
honung
Så gör du
- Blanda kryddor och honung i en skål. Tillsätt nötter och mandlar och rör om. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta nötterna i ugnen i 200 grader i cirka 5–10 minuter. Låt svalna på plåten. Förvara i en burk med lock.
![Pepparkaksnötter](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_0845.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_0845.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_0845.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_0845.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_0845.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_0845.jpg 1152w)