Pepparkaksparfait med lingon
Ingredienser
Cirka 12 portioner
3
äggulor
1 dl
socker
1 tsk
kanel, mald
1 tsk
ingefära, mald
½ tsk
nejlika, mald
3
äggvitor
2 dl
vispgrädde
1 dl
turkisk yoghurt
Kolasås
1 dl
vispgrädde
½ dl
farinsocker
Cirka 3 dl
lingon
Så gör du
- Vispa äggulor, socker och kryddor till en pösig smet.
- Vispa grädden.
- Vispa äggvitorna till hårt skum i en torr och ren skål.
- Vänd ner yoghurt, grädde och äggvitor i de vispade äggulorna.
- Fördela smeten i en kakform och ställ i frysen minst 5 timmar.
- Ta ut parfaiten ur frysen cirka 15 minuter före servering. Doppa formen i varmt vatten och stjälp upp på ett serveringsfat (akta så att det inte kommer vatten in i formen). Servera med lingon och kolasås.
Kolasås
- Koka ihop grädde med farinsocker i cirka 5 minuter tills kolasåsen får en tjockare konsistens.