Pepparnötter med ärtmjöl
Ingredienser
30 stycken
100 g
smör
1 dl
socker
½ msk
sirap
½
ägg
½ tsk
kardemummakärnor
1 tsk
kanel
½ tsk
ingefära
½ dl
ärtmjöl
3 dl
vetemjöl
1 tsk
matsoda
- Rör smör, socker och sirap. Tillsätt ägg. Stöt kardemummakärnorna och tillsätt dem och de övriga kryddorna.
- Blanda ihop mjölsorterna med matsodan och häll över smörblandningen. Arbeta ihop till en deg.
- Dela upp degen i 30 lika stora delar och forma till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och använd gaffel för att platta ut dem något.
- Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.
![Pepparnötter med ärtmjöl](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/pepparnotter-artmjol-2-w.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/pepparnotter-artmjol-2-w.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/pepparnotter-artmjol-2-w.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/pepparnotter-artmjol-2-w.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/pepparnotter-artmjol-2-w.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/pepparnotter-artmjol-2-w.jpg 1152w)