Pikkalaka
Ingredienser
4
kvistar dill
4
färsklökar
4 msk
gräslök
4 msk
smör
Salt
Så gör du
- Klipp dill och gräslök. Skär vårlöken i skivor. Fördela dill, vårlök och gräslök i fyra koppar.
- Lägg 1 msk smör och en nypa salt i varje kopp.
- Koka nypotatis. Häll spad av nypotatisen i koppen så att den fylls. Låt smöret sakta smälta och doppa sedan nypotatisen i koppen. Det går såklart även att dela på en större gemensam kopp.
![Pikkalaka](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_6740.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_6740.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_6740.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_6740.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_6740.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_6740.jpg 1152w)