Pinnbullar
Ingredienser
12 stycken
Bullar
25 gram jäst
2½ dl mjölk
½ tsk salt
1 dl socker
75 gram smör
1 tsk kardemumma
Ca 8 dl vetemjöl
Fyllning
30 g
smör
Ca ¼ dl
socker
Kardemumma
Gör så här
- Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt salt, socker, kardemumma och hälften av mjölet under omrörning. Knåda in det rumsvarma smöret och tillsätt resten av mjölet lite i taget tills det blir en smidig deg som lossar från skålens kanter. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek.
- Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut smör och strö över socker och kardemumma. Vik ihop degen från långsidan. Skär ut remsor av den ihopvikta degen. Lägg dem i en ask med lite mellanrum och smörpapper emellan. Förvara kallt fram till tillagning.
- Vira degremsorna tätt runt en pinne och knip ihop degen lite så att den inte lossar från pinnen. Grädda bröden över glöden tills de är färdiga och går att lossa från pinnen. Håll pinnen en bit från glöden så att det inte blir för stark värme.
Många av oss har ätit pinnbröd, men också bullar kan gräddas på en pinne över glöden.