Pitabröd med kebab
Ingredienser
400 g
malet kött
1
gul lök
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1 tsk
spiskummin
1 dl
mjölk
4
pitabröd (köpta eller hemgjorda)
3
tomater
Salladsblad
8
grillspett av trä
Så gör du
- Börja med att lägga grillspetten i blöt i en stor skål med vatten.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka löken fint.
- Lägg malet kött, lök, salt, peppar, spiskummin och mjölk i en bunke. Rör ihop till en jämn smet.
- Forma det malda köttet runt grillspetten. Sätt bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg kebaberna på plåten. Stek först i 5 minuter. Ta ut och vänd dem och sätt tillbaka i ugnen och grilla ytterligare 5 minuter. Låt kebaberna svalna en aning när de är färdiga.
- Skär tomaterna i tunna skivor och skölj av salladsbladen.
- Värm pitabröden i brödrosten eller i ugnen.
- Dra bort köttet från grillspettet och fyll pitabrödet med två kebaber, salladsblad och tomatskivor. Servera!