Pizza med örter & rucola
Ingredienser
2 pizzor eller en plåt
Deg
20 g
jäst
2 ½ dl
vatten
½ tsk
salt
2 msk
rybsolja
7–8 dl
mjöl
Förslag på fyllning
Tomatsås eller tomatpuré
Mozzarella
Kantareller
Sardeller
Rökt skinka
God riven ost
Så gör du
- Smula ner jästen i en skål. Tillsätt fingerljummet vatten, salt och olja. Tillsätt mjölet lite åt gången. Knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek i en 1 timme.
- Dela degen i två bitar. Kavla ut till tunt pizzabotten. Bred ut en tjock tomatsås eller tomatpuré.
- Välj en fyllning du gillar, eller mixa vilt.
- Toppa med riven ost. Grädda i riktigt het ugn i cirka 5–10 minuter. Servera med nyplockad rucola och örter.