Pizza med vilda grönsaker
Ingredienser
Pizzadeg
20 g
jäst
2 1⁄2 dl
vatten
1⁄2 tsk
salt
2 msk
rybsolja
7–8 dl
mjöl
Fyllning
Tomatpuré
3 dl
finhackad kirskål
1 dl
finhackad basilika
150 g
mozzarella
1–2 msk
kapris
3
tomater
100 g
emmentalerost
Pizzadeg
- Smula ner jästen i en skål. Tillsätt fingerljummet vatten, salt och olja. Tillsätt mjölet lite åt gången.
- Knåda ihop till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek i en timme.
- Dela degen i två bitar. Kavla ut till portionspizzor. Placera på bakplåtspappersbeklädd ugnsplåt.
- Bred ut tomatpurén över pizzabottnen.
- Strö kirskål-basilikahacket över.
- Skiva mozzarellaosten och placera de tunna skivorna ovanpå. Strö över kapris och skivad tomat.
- Toppa med riven ost. Gratinera pizzorna i 250 graders ugnsvärme i cirka 10 minuter.