Pizzabotten med kli
Ingredienser
25 g
jäst
5 dl
ljummet vatten
½ tsk
salt
½ dl
rybsolja
½ dl
speltkli
Cirka 6 dl
fullkornsvetemjöl
Så gör du
- Smula ner jästen i bunke. Rör ut den i ljummet vatten. Tillsätt salt, olja och speltkli. Rör ner lite mjöl i taget. Knåda in mjölet så att det blir en smidig deg.
- Låt jäsa under bakduk 30-45 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut och fyll med valfri fyllning.
På bilden fruktpizza.
![Pizzabotten med kli](/uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/3D0A2334web_190412_192438.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/3D0A2334web_190412_192438.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/3D0A2334web_190412_192438.jpg 576w)