Plockmiddag med kokta korngryn
Ingredienser
4 portioner
kokta korngryn för fyra personer
ca 250 g
rökt fisk, urbenad
2 dl
gröna ärter, tinade
2–3
morötter, grovrivna
2
tomater, i bitar
Marinerad kål
150 g
vit- eller rödkål
1 msk
äppelcider-/vitvinsvinäger
2 tsk
socker
1 krm
salt
Sås
2 dl
grekisk yoghurt eller crème fraiche
½ tsk
salt
1 krm
peppar
1 tsk
paprikapulver
1 msk
ketchup
Gör så här
- Tillred den marinerade kålen: strimla kålen tunt med en osthyvel. Blanda med övriga ingredienser.
- Servera tillbehören i olika skålar, så får alla plocka ihop sin egen portion.
Korn som är inhemskt ger oss både nyttiga fibrer och bra mättnad. Det finns flera olika produkter av korn, till exempel förkokta hela korngryn med en koktid på 35 minuter och "ohrahelmi" som kokas på 15 minuter.