Plommonkräm
Ingredienser
8 portioner (blötläggningstid över natten)
1 ½ l
vatten
½ kg
kärnfria plommon
1
kanelstång
1 ½ dl
socker
5 msk
potatismjöl
Garnering
3 dl
grädde
2 msk
socker
Så gör du
- Blötlägg plommonen i kallt vatten kvällen innan.
- Koka plommonen mjuka i blötläggningsvattnet, i vilket sockret och kanelstången tillsatts. Avred med potatismjöl som rörts ut i en skvätt kallt vatten, dra kastrullen av värmen och rör omsorgsfullt ner potatismjölet.
- Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt sjuda upp utan omrörning.
- Häll upp den färdiga krämen i ett serveringskärl och strö socker på ytan.
- Garnera den kalla krämen med vispgrädde som smaksatts med socker.
Obs! Om du använder ett serveringskärl av glas ska du först lägga i en sked så att skålen inte spricker.