Potatisgröt
Ingredienser
1 kg
potatis av mjölig sort
3–4 dl
grahams- eller speltmjöl
Vatten
Salt
Lingon och smör till servering
Så gör du
- Skala potatisen, skär den i mindre bitar och koka upp i välsaltat vatten tills den är mjuk. Häll över vattnet i en bunke och spara det.
- Mosa potatisen med en elvisp och häll i av det sparade vattnet tills moset blir som välling. Koka upp vällingen på låg värme under omrörning. Vispa i lite mjöl åt gången.
- Låt gröten småkoka i 30–45 minuter. Smaka av och tillsätt salt vid behov. Servera med lingon, en klick smör och ett glas iskall mjölk.
![Potatisgröt](/uploads/Recept/_1200x1799_crop_center-center_82_line/MG_6553.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1487_crop_center-center_82_line/MG_6553.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/MG_6553.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/MG_6553.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1727_crop_center-center_45_line/MG_6553.jpg 1152w)