Potatispizza
Över 60 min
Ingredienser
3 dl
vatten
20 g
jäst
2 tsk
socker
1 tsk
salt
1/2 dl
rybsolja
7 dl
vetemjöl
Fyllning
10
potatisar, kokta
1/2 dl
rybsolja
Oregano
20 st
körsbärstomater
Mozzarella
Så gör du:
- Värm vattnet fingervarmt. Smula ner jästen och tillsätt salt, socker och mjöl lite åt gången. Knåda ihop till en smidig deg.
- Ringla ner oljan och arbeta ännu en stund. Låt jäsa på dragfritt ställe under bakduk till dubbel storlek. Förbered under tiden fyllningen.
- Skiva potatisen tunt och klyv tomaterna.
- Dela pizzadegen i mindre bitar. Rulla dem till små bullar på mjölat bord. Tryck och kavla ut till tunna pizzabottnar.
- Ringla över lite olja, placera den skivade potatisen ovanpå. Toppa med mozzarella.
- Grädda i 250 graders ugnsvärme i cirka 10 minuter. Ta ut och klipp färsk oregano över eller strö över torkad. Lägg på tomatklyftor.