Potatisrieska
Ingredienser
1 påse
potatisflingor + 4 dl vatten (eller 2 dl potatismos)
½ dl
olja
1 tsk
salt
2 dl
kornmjöl
1 dl
vetemjöl
Så gör du
- Blanda potatisflingorna i ljummet vatten eller använd överblivet mos eller 4–5 överblivna kokta potatisar.
- Tillsätt mjukt smör, salt och mjöl. Blanda degen väl. Arbeta direkt ut degen på mjölat bakbord.
- Rulla degen till en längd som delas i 8–10 delar. Platta ut delarna till ½ cm tjocka brödskivor. Nagga dem med en gaffel. Grädda bröden i 225 grader i cirka 15 minuter. Servera rieskorna varma.
![Potatisrieska](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/rieska.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/rieska.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/rieska.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/rieska.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/rieska.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/rieska.jpg 1152w)