Potatissallad med rostad sparris
Max 30 min
Ingredienser
4 portioner
4 (400 g)
fasta potatisar
2
vitlöksklyftor
2 msk
olja
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
250 g
sparris
2 msk
kapris
1 msk
citronsaft
200 g
salladsost
Så gör du
- Skölj och skala potatisen och skär i tunna skivor. Skala och skiva vitlöken. Bred ut potatisen och vitlöken på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salt och peppar. Rosta i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
- Bryt av den träiga ändan på sparrisen, den kan sparas och användas i en buljong. Skär sparrisen i 2–3 cm stora bitar, och fördela över potatisen då potatisen rostat i 15 minuter. Rosta ytterligare 10 minuter, och låt svalna.
- Blanda potatis och sparris med övriga ingredienser i en stor serveringsskål.