Potatissoppa med rostade kikärter
Ingredienser
4 portioner
1 burk (380 / 230 g)
kikärter
1 msk
curry
2 msk
olja
6 (750 g)
mjöliga potatisar
200 g
broccolistam
1
lök
2
vitlöksklyftor
5 dl
grönsaksbuljong
Så gör du
- Värm ugnen till 225 grader. Skölj av kikärterna och blanda med olja och curry. Strö ut dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 15–20 minuter.
- Skala och finhacka lök. Fräs löken på låg värme i en kastrull med olja tills den blivit genomskinlig.
- Skala potatis, skär i grova bitar. Finhacka broccolistammen. Skala och finhacka vitlök. Lägg potatis och broccoli i grytan med löken och stek tills potatisen fått lite färg. Tillsätt till sist vitlök.
- Häll på vatten så att det täcker allt och tillsätt buljongtärning. Låt koka på svag värme i 20 minuter, tills potatisen och broccolin blivit mjuka.
- Mixa soppan slät med en stavmixer, smaka av med salt. Späd med vatten om soppan är väldigt tjock.
- Servera soppan med rostade kikärter.