Potatisterrin med nässlor
Ingredienser
600 g
potatis
3 dl
mjölk
6
ägg
2 dl
förvällda nässlor
½ dl
grovhackad dill
150 g
riven lagrad ost, exempelvis emmentaler
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Så gör du
- Skala och tärna potatisen i ganska stora bitar. Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt svalna.
- Värm ugnen till 150 grader.
- Vispa ihop mjölk och ägg. Krydda med salt och svartpeppar.
- Krama vätskan ur nässlorna och blanda ihop potatis, dill, nässlor och ost (du kan byta ut nässlorna mot spenat och dillen mot annat kryddgrönt enligt smak).
- Smörj en avlång form som rymmer två liter. Lägg bakplåtspapper i bottnen och smörj formen ordentligt.
- Fyll formen med potatisblandningen och häll på äggstanningen. Täck formen med aluminiumfolie och lägg i vattenbad (fyll en ugnssäker form till hälften med vatten).
- Låt stå i ugnen i cirka 1,5 timme. Terrinen är klar då den stannat även i mitten.
- Låt svalna och förvara i kylskåp till nästa dag.
- Ta försiktigt ut terrinen och skär den i cirka 1 cm tjocka skivor.