Pulled pork
Över 60 min
Ingredienser
ca 1 kg
kassler
4
vitlöksklyftor
1 msk
honung
1 msk
flingsalt
3
chilifrukter
Barbequesås
2 dl
ketchup
1/2 dl
äppelcidervinäger
1/2 dl
honung
1/2 tsk
salt
1
chilifrukt
Så gör du:
- Stick i köttet med en gaffel, så att kryddorna lättare tränger in i köttet.
- Finhacka lök och vitlök. Blanda med honung och flingsalt.
- Lägg köttet i en ugnssäker form och gnid in smaksättningen.
- Stek köttet i 125 grader i nedre delen av ugnen i cirka 5 timmar.
- Finhacka chilin och rör ihop ingredienserna till såsen. Låt såsen koka upp.
- Pensla köttet med halva mängden sås och ställ in köttet i ugnen i ytterligare en timme.
- Riv köttet med en gaffel och ringla över resten av såsen före servering.
Pulled pork tillagas i ugn, långsamt och på svag värme. Servera köttet som fyllning i plockmat, till exempel fyllda tunnbröd eller salladsblad.