Pumpafoccacia
Ingredienser
Ingredienser
700 g
hokkaidopumpa
2 dl
vatten
11 g
torrjäst
8 g
salt
500g
vetemjöl
olivolja
körsbärstomater
rosmarin
flingsalt
Gör så här:
- 1. Tillred först pumpapuré. Halvera pumpan och gröp ur kärnorna. Skala pumpan och skär fruktköttet i små bitar. Koka med en skvätt vatten i ca 20-25 minuter tills de mjuknat, eller värm i mikrovågsugn täckt med lock i 6-7 minuter. Låt svalna.
- 2. Blanda pumpapuré, vatten, jäst, salt, och vetemjöl. Knåda den mjuka degen 5-10 minuter tills den blivit jämn och elastiskt. Täck och låt jäsa 30 minuter.
- 3. Värm ugnen till 220 grader. Häll ut degen på en rikligt oljad ugnsplåt, och platta ut den tills den är 1-2 cm tjock. Låt degen jäsa ytterligare 20-30 minuter.
- 4. Tryck en massa små gropar degen med fingrarna, och ringla över rikligt med olivolja. Skiva körsbärstomater tunt och grovhacka färsk rosmarin. Strö sedan tomater, rosmarin och flingsalt över brödet.
- 5. Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter, tills foccacian är gyllenbrun.
![Pumpafoccacia](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/Focaccia_1_DSC09197_PS.jpg 1200w, /uploads/_2400x1600_crop_center-center_61_line/Focaccia_1_DSC09197_PS.jpg 2400w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/Focaccia_1_DSC09197_PS.jpg 992w, /uploads/_1984x1323_crop_center-center_61_line/Focaccia_1_DSC09197_PS.jpg 1984w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/Focaccia_1_DSC09197_PS.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/Focaccia_1_DSC09197_PS.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/Focaccia_1_DSC09197_PS.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/Focaccia_1_DSC09197_PS.jpg 1152w)