Pumpafoccacia
Över 60 min
Ingredienser
Ingredienser
700 g
hokkaidopumpa
2 dl
vatten
11 g
torrjäst
8 g
salt
500 g
vetemjöl
olivolja
körsbärstomater
rosmarin
flingsalt
Gör så här
- Tillred först pumpapuré. Halvera pumpan och gröp ur kärnorna. Skala pumpan och skär fruktköttet i små bitar. Koka med en skvätt vatten i cirka 20–25 minuter tills de mjuknat, eller värm i mikrovågsugn täckt med lock i 6–7 minuter. Låt svalna.
- Blanda pumpapuré, vatten, jäst, salt, och vetemjöl. Knåda den mjuka degen 5–10 minuter tills den blivit jämn och elastiskt. Täck och låt jäsa 30 minuter.
- Värm ugnen till 220 grader. Häll ut degen på en rikligt oljad ugnsplåt, och platta ut den tills den är 1–2 cm tjock. Låt degen jäsa ytterligare 20–30 minuter.
- Tryck en massa små gropar i degen med fingrarna, och ringla över rikligt med olivolja. Skiva körsbärstomater tunt och grovhacka färsk rosmarin. Strö sedan tomater, rosmarin och flingsalt över brödet.
- Grädda i mitten av ugnen 20–30 minuter, tills foccacian är gyllenbrun.