Pumpakornotto med getost
Ingredienser
4 portioner
Pumpapuré
500 g
pumpa, till exempel hubbard- eller mammutpumpa
2 msk
rybsolja
1 tsk
salt
4 st
salviablad
Kornotto
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
olja
3 dl
korngryn
1 ½ dl
vitt vin
1 l
varm grönsaksbuljong
50 g
smör
Salt, peppar
Till servering
100 g
getost
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader. Skala pumpan och halvera den på längden. Gröp ur fröna. Skär i mindre bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över salt. Tillsätt salviabladen och rosta tills pumpan är mjuk, cirka 20 minuter.
- Förbered kornotton: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt korngrynen och rör runt i cirka 2 minuter. Tillsätt vinet och låt koka in under omrörning. Tillsätt den varma buljongen lite i taget och låt koka in i grynen under omrörning tills de är mjuka men al dente. Detta tar cirka 30–40 minuter.
- Mixa den rostade pumpan i en skål med en stavmixer. Blanda pumpapurén med korngrynen när de börjar bli klara. Rör sedan ner smöret i kornotton. Späd med mer buljong vid behov och smaka av med salt och peppar.
- Servera kornotton med getost.
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.