Pumpasoppa
Max 45 min
Ingredienser
4 portioner
1 l
pumpakött i bitar
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
rybsolja
2 dl
torr äppelcider
2 dl
vatten
1 msk
buljongpulver
1 dl
grädde, crème fraiche eller smetana
Salt, svartpeppar
Citron
Tillbehör
Yoghurt
Finhackade örter
Gör så här:
- Skär itu pumpan och gröp ur frön och innanmäte med en sked. Skär bort skalet, men var försiktig, det är hårt. Skär fruktköttet i bitar.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Värm olja i en stor kastrull och fräs vitlök, lök och pumpa några minuter. Häll på cider, vatten och buljong. Låt koka under lock tills pumpaköttet är mjukt.
- Tillsätt grädde och mixa soppan med stavmixer. Smaka av soppan med salt, peppar och citronsaft.
- Servera soppan med en klick yoghurt och örter samt ett gott bröd.
En pumpa räcker ofta till många portioner soppa. Testa olika pumpor och vintersquash och hitta dina favoriter. Om det blir fruktkött över kan det skäras i bitar och frysas in i påsar.
Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.